Skip to main content

Το πιο καυτό καλοκαίρι για τη ΔΕΗ- Στην τελική ευθεία η πώληση μονάδων

Οι μονάδες θα αρχίσουν να πωλούνται μέσα στο επόμενο πεντάμηνο και, ήδη, οι ενδιαφερόμενοι «κάνουν ουρά» τόσο σε Αθήνα όσο και σε Βρυξέλλες.

Θα είναι το πιο καυτό καλοκαίρι για την ΔΕΗ, από ιδρύσεως της. Όπως σας έχει ήδη προειδοποιήσει η Voria.gr, έως τα μέσα καλοκαιριού, οι περισσότερες από τις μονάδες της θα βγουν προς πώληση. Η λύση είναι μονόδρομος και φαίνεται να το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι.

Ηδη, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, που βρέθηκε για δύο μέρες στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς να μην «αναγκάσουν» τη ΔΕΗ να πουλήσει μονάδες της, το κατάλαβε.

Κι αυτό γιατί, στο κρίσιμο ερώτημα που του υποβλήθηκε («και πώς θα σωθεί»), απάντηση δεν είχε. Και όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποκτήσει κιόλας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων, οι μονάδες θα αρχίσουν να πωλούνται μέσα στο επόμενο πεντάμηνο. Ηδη, οι ενδιαφερόμενοι «κάνουν ουρά», τόσο σε Αθήνα όσο και σε Βρυξέλλες. Σύντομα, μάλιστα, θα σας έχουμε τα ονόματα, ελληνικά και ξένα, ενδιαφερομένων που χτύπησαν την πόρτα, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και απαραίτητες διευκρινήσεις.

Το γεγονός, πάντως, ότι τα ενεργειακά ζητήματα είναι αυτά που καθυστερούν ουσιαστικά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μάλλον δεν λέει τίποτα. Οσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι και αυτό το μέτωπο είναι απλώς θέμα χρόνου για να κλείσει.