Skip to main content

Στην τελετή μνήμης των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα ο Δρούτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρέστη σήμερα στην τελετή μνήμης των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα, καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, παρέστη σήμερα στην τελετή μνήμης των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα, καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην τελετή η οποία έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τη σφαγή 8.000 μουσουλμάνων ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, οι οποίοι ήταν και οι κύριοι ομιλητές, καθώς επίσης και η πολιτική ηγεσίας της Βοσνίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων, αυτό που συνέβη δεν πρέπει να γίνει ποτέ ξανά και τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον εκδημοκρατισμό της Βοσνίας και τη συμφιλίωση των δύο εθνοτήτων που συμβιούν σε αυτήν. «Το μέλλον των χωρών της περιοχής ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», κατέληξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.