Skip to main content

Στην τελετή αγιασμού του 63ου δημοτικού σχολείου ο Μπουτάρης

Η ανάπλαση της αυλής του σχολείου υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της ΜΚΟ Άγονη Γραμμή και της Parallaxi.

Στην τελετή αγιασμού του 63ου δημοτικού σχολείου (Σελίτσης 2 και Μοναστηρίου) παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η ανάπλαση του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος στους χώρους του προαύλιου και του γηπέδου μπάσκετ υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πνεύμων - Χαρίζω την Ανάσα μου», της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και του free press Parallaxi, μέσω της δράσης «Θεσσαλονίκη Αλλιώς».

Η αρχιτεκτονική μελέτη εκπονήθηκε από το γραφείο Nikiforidis - Cuomo Architects.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές για την προσπάθεια που, όπως είπε, αναμόρφωσε το σχολικό συγκρότημα και το έκανε πολύ πιο ανθρώπινο, μίλησε για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου: «Ξέρουμε ότι τα σχολεία  στη χώρα μας αλλά και στην πόλη μας δεν διαθέτουν τις καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Από την πλευρά μας, ως Δήμος, διαθέτουμε τον απαραίτητο σχεδιασμό, ωστόσο προσπαθούμε να βρούμε πόρους, ακόμη και από άλλες πηγές, για να προχωρήσουμε άμεσα στις απαιτούμενες επεμβάσεις».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους προέτρεψε να προσέχουν το «δεύτερο σπίτι τους», το σχολείο, και να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Στην τελετή αγιασμού του 63ου δημοτικού σχολείου παραβρέθηκαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ζεϊμπέκης, ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Άγονη Γραμμή- Γόνιμη», Στέφανος Νόλας και ο εκδότης του free press Parallaxi και εμπνευστής της δράσης «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», Γιώργος Τούλας.