Skip to main content

Στην προσέλκυση Τούρκων τουριστών επενδύει ο Τζιτζικώστας

Τη δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών όλη τη διάρκεια του χρόνου και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε στη Κωνσταντινούπολη ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας.

Τη δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών  όλη τη διάρκεια του χρόνου και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού στην Κωνσταντινούπολη, στο Tuyap Exhibition Centre, με αφορμή τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη 17η EMΙΤΤ (East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition).

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη (24 και 25 Ιανουαρίου 2013), συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΚΜ Γιάννη Γιώργο, αναφέρθηκε στη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. «Ήδη εδώ και δύο χρόνια, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τους Οργανισμούς Τουρισμού Θεσσαλονίκης και  Χαλκιδικής και χάρη στην πολύτιμη στήριξη των Τουρκικών Αερογραμμών και της TURSAB,  διοργανώνουμε ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους της χώρας σας, έτσι ώστε να έρθετε και να γνωρίσετε από κοντά όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τόνισε επίσης ότι η πολιτική που θα εφαρμοστεί από την Περιφέρεια για την ανάδειξη της Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού θα ξεφύγει από τα όρια των νομών και θα έχει ως αντικείμενο  το είδος του τουρισμού το οποίο θα προβάλλεται μέσα από κάθε δράση.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι η ανάδειξή της ως προορισμού city-break είναι ο βασικός πυλώνας στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε για την προσέλκυση τουριστών. «Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την οικονομική ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη στην ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος αναφέρθηκε στην τουριστική πολιτική της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και έκανε λόγο για τα ιστορικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού. Στην εισήγησή του, ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να συγκροτήσουν τουριστικά πακέτα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και  σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας  «για  νέες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο αρχαιολογικός, ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο ιαματικός, ο αγροτουρισμός  και ο συνεδριακός τουρισμός».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος αναφέρθηκε στις ξενοδοχειακές υποδομές που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα επίπεδα των τουριστών. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο Συνεδριακό Τουρισμό, λέγοντας ότι αυτός μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά για την αύξηση της τουριστικής αλλά και της εμπορικής κίνησης για την αγορά της Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν περισσότεροι από 70 ταξιδιωτικοί πράκτορες της Τουρκίας, δημοσιογράφοι από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης που ασχολούνται με τον τουρισμό, ο Διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη κ. Ουτκού Γιαζάν και ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής.

Αύριο, το πρωί, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο.