Skip to main content

Στην πυρόπληκτη Θάσο ο Τσίπρας, μαίνεται η πυρκαγιά

Καίει για τρίτη ημέρα η φωτιά - Οι πυροσβέστες που έχουν ριχθεί στη μάχη για να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στο νησί ξεπερνούν τους 200

Στη Θάσο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου και καίει για τρίτη ημέρα το νησί.

Όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά ματαιώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Θάσος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες το απόγευμα, ενώ το σύνολο σχεδόν των εναερίων πυροσβεστικών μέσων της χώρας επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες που έχουν ριχθεί στη μάχη για να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στο νησί ξεπερνούν τους 200. Μαζί τους, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες και 15 εθελοντές, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μηχανήματα και οχήματα.