Skip to main content

Στην ούγια να γράφει Τσέζαρεκ

Χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ στις καθυστερήσεις, ο Άρης επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη και θα ταξιδέψει ευχαριστημένος στη Νορβηγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κρητικοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το
Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε ο Άρης, λόγω των πολλών απουσιών που αντιμετωπίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πάντως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν ξεκίνησε τον Τόνι Κάλβο στο αρχικό σχήμα και τη θέση του πήρε ο Μενδρινός. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χουάνμα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Σηφάκη, έχοντας τον Βαγγέλη δεξιά και τον Μίσελ αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λαζαρίδης, Γκιάρο. Ανασταλτικά καθήκοντα στα χαφ ανέλαβαν ο Πρίττας με τον Φατί και στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Μενδρινός (αριστερά) με τον Χαβίτο (δεξιά). Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Κόκε με τον Ρουίζ, συμπληρώνοντας το 4-4-2 του Αργεντινού επιθετικού.

Από τη μεριά του Εργοτέλη ο Δασκαλάκης ανέλαβε την υπεράσπιση της εστίας των Κρητικών, έχοντας τον Γιαλούση αριστερά και τον Ρουμπάκη δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας πήραν θέση ο Σασιασβίλι και ο Χίμπλινγκερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μπέτο με τον Ολίσε, στα άκρα ο Λεάλ με τον Ρομάνο και ο Μπούντιμιρ τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης με τον Καρέλη να παίζει από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο Άρης τον πρώτο λόγο

Μοιρασμένες ήταν οι εντυπώσεις για τις δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει βέβαια μια υποτυπώδη κυριαρχία, λόγω έδρας. Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν διαρκώς ψηλά με πρωταγωνιστή τον Χαβίτο, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν λογαριασμό στις ευκαιρίες με τον Χαβίτο. Ο Ισπανός είχε φοβερή έμπνευση στο 9’, πέρασε Ρουμπάκη και Μπέτο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ, ακουμπώντας την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Άρης άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και με μοναδική εξαίρεση το μακρινό σουτ του Ολίσε στο 13’, οι Κρητικοί δεν έκαναν την εμφάνισή τους στα καρέ του Χουάνμα για 10 λεπτά. Σε αυτό το μεσοδιάστημα οι «κίτρινοι» είχαν ευκαιρίες με τον Κόκε (17’) και τον Χαβίτο (20’), οι οποίοι δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις προσπάθειές τους με την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Στο 21’ ο Εργοτέλης πέρασε στην αντεπίθεση, ο Μπούντιμιρ έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο Χουάνμα μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Μετά από τρία λεπτά το σουτ του Φατί εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Δασκαλάκη και στη συνέχεια ο Εργοτέλης πέρασε σε κόντρα επίθεση με τον Λεάλ να κρεμάει τον Χουάνμα, αφού τον είδε εκτός εστίας, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα ύστερα από γύρισμα του Λεάλ από τα δεξιά ο Μπούντιμιρ μπήκε στην τροχιά της μπάλας, αλλά η κοντινή του προβολή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο.

Με 10 ο Εργοτέλης

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του αγώνα είχαμε ένα ακυρωθέν γκολ του Ρουίζ και μια αποβολή για τον Εργοτέλη. Στο 37’ ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Δασκαλάκη, ο λάινσμαν όμως είχε ανεβασμένη τη σημαία, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Έξι λεπτά νωρίτερα βέβαια το πολύ άσχημο μαρκάρισμα του Χίμπλινγκερ στον Κόκε (από πίσω) τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Στο 38’ ο Χαβίτο σπατάλησε την ωραία επέλαση από δεξιά, καθώς στο τέλος νικήθηκε από τον Δασκαλάκη, ενώ στο 39’ ο Ολίσε δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και βγήκε εκτός παιχνιδιού. Μια αποβολή που θεωρήθηκε πολύ αυστηρή εκ μέρους του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Γιάχο. Το ημίχρονο έκλεισε με φάση που δημιούργησε ο Εργοτέλης στις καθυστερήσεις, ύστερα από καλοζυγισμένη κεφαλιά του Χίμπλινγκερ, η οποία κατέληξε για λίγο άουτ.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην επανάληψη, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ωραίες επιθετικές προσπάθειες με χαρακτηριστικότερη αυτή του 47’, όταν ο Κόκε έβγαλε ωραία μπαλιά στον Χαβίτο, εκείνος σέντραρε χαμηλά στον αφύλακτο Ρουίζ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να γράψει το 1-0. Μετά από πέντε λεπτά το σουτ του Φατί καλέληξε κόρνερ και στην εκτέλεσή του ο Κόκε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λαζαρίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντινή απόσταση.

Σκληρά φάουλ από τον Εργοτέλη

Ο Εργοτέλης είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ενώ, μη μπορώντας να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, επιδόθηκε και σε πολύ σκληρό παιχνίδι, με αποκορύφωμα το δολοφονικό τάκλιν του Μπέτο με τα δυο πόδια στον Χαβίτο (62’), φάουλ, για το οποίο ο Γιάχος δεν έδειξε ούτε την κίτρινη κάρτα… Αντίθετα στο 64’ ο διαιτητής της αναμέτρησης σημείωσε (με κίτρινη) τον Γιαλούση για την παράβαση που υπέπεσε στη φάση με τον Φατί.

Λύτρωση με Τζέζαρεκ

Βέβαια αυτά τα φάουλ είχαν και κάποια σκοπιμότητα εκ μέρους της ομάδας του Ηρακλείου, αφού εξαιτίας τους ανακόπηκε ο ρυθμός του Άρη και κατ’ επέκταση του αγώνα… Μέχρι τα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι απείλησαν με μακρινά σουτ. Το ματς είχε πάει στις καθυστερήσεις και όλοι πίστευαν ότι θα λήξειμ ισόπαλο. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον Τζέζαρεκ, την χρυσή αλλαγή του Κούπερ, ο οποίος έγραψε το 1-0, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Χουάνμα, Ρονάλντο, Κόκε, Ρουίζ, Φατί (Τόχα), Μίσελ, Μενδρινός (Κάλβο), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγγέλη, Πρίττας

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Μπέτο, Ρομάνο, Καρέλης (Χρυσοφάκης), Ολίσε, Λεάλ (Ορφανός), Μπούντιμιρ (Βερπακόφσκις).