Skip to main content

Στην Ουάσιγκτον Τσακαλώτος - Σταθάκης, αλλά όχι για... αναψυχή

Στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον ή για την ακρίβεια στο περιθώριο της θα κριθεί το μέλλον του ελληνικού χρέους.

Τις βαλίτσες τους για Ουάσιγκτον ετοιμάζουν ήδη οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποτελέσουν την ελληνική κυβερνητική αποστολή που θα συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στα μέσα Απριλίου. Μαζί τους, βεβαίως και ο σύμβουλος, Γκλεν Κιμ, ο οποίος εξελίσσεται σε υπέρ – πολύτιμο συνεργάτη του οικονομικού επιτελείου, αφού, χωρίς αυτόν, κανείς δεν πάει πουθενά τελικά. Μαζί τους θα βρίσκεται και ένας από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας (πιθανότατα ο Γιάννης Μουρμούρας), χωρίς όμως να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Το σίγουρο είναι πως το ταξίδι δεν θα είναι αναψυχής (σσ κυρίως για τον κ. Τσακαλώτο). Σε αυτή τη σύνοδο ή για την ακρίβεια, στο περιθώριο της, θα κριθεί το μέλλον του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, αν πρόκειται με κάποιο τρόπο να διευθετηθεί, εκεί θα αποφασιστεί. Για την ακρίβεια, όπως πληροφορείται η Voria.gr, το θέμα θα «πέσει» στο τραπέζι μια – δύο μέρες πριν ξεκινήσουν επισήμως οι εργασίες της συνόδου. Γι αυτό η αποστολή θα αναχωρήσει από την Αθήνα νωρίτερα. Πρόβλεψη; Το ΔΝΤ είναι σε πολύ κακή διάθεση με την Ελλάδα, ωστόσο, επειδή θέλει να τελειώνει με την περίπτωσή της, θα πιέσει για να της δοθεί μια διευθέτηση. Ωστόσο το «κούρεμα» δεν υπάρχει πλέον ούτε ως σενάριο στην ατζέντα.