Skip to main content

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Χθες το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Υπέρ του ν/σ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που αφορά «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις».

Χθες το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε  να συνεχίζεται μια παραβατική κατάσταση που επικρατεί 60 χρόνια, γιατί κάποιοι υπουργοί προχωρούσαν σε παρατάσεις της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ σε βάρος του Δημοσίου. Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας κρίσιμος τομέας. Και το Σύνταγμα προβλέπει, σε κρίσιμους τομείς να μην υπάρχει μονοπώλιο. Ήσασταν μονοπώλιο που στηρίχθηκε σε βάρος των πολλών και με υπέρογκες επιδοτήσεις. Ήσασταν μια όαση σπατάλης» ανέφερε χθες ο υπουργός Μεταφορών.