Skip to main content

Τσίπρας: Το πρωθυπουργικό γραφείο θα είναι η ματιά μου στη Β. Ελλάδα

Εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΘ - Helexpo, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΔΕΘ - Helexpo, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, εγκαινιάζει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη το οποίο εγκαινιάζει αύριο. «Το πρωθυπουργικό γραφείο θα είναι η ματιά μου στη Βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε. Τόνισε ότι θα βρίσκεται κοντά τους για «να βοηθήσει με όσες δυνάμεις την επανεκκίνηση της παραγωγικής μηχανής».

Αναφορικά με το θέμα της απομείωσης του χρέους ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αναμένονται θετικά μηνύματα από το Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις. «Τηρήσαμε απαρέγκλιτα τη συμφωνία, την δύσκολη συμφωνία του καλοκαιριού και τώρα περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουνε το ίδιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι «πρέπει η ανάπτυξη να μην είναι μόνο στατιστικά μεγέθη και νούμερα για τους οικονομολόγους αλλά πράξη για την καθημερινόυητα των πολιτών». 

Όπως είπε, «δεν έρχομαι σαν απλός επισκέπτης αλλά θα έλεγα ως μόνιμος κατοικος». Αναφερόμενος στην ανεργία σημείωσε ότι «μέχρι το 2021, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της επανάστασης, θέλω τα ποδοστα ανεργίας να έχουν φτάσει τα ευρωπαικά επίπεδα».

Ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα της Θράκης και πως είχε συνάντηση με παραγωγικους και τοπικούς φορείς. Για την περιοχή υπογράμμισε ότι η Θράκη είναι θέση κομβική στο χάρτη της πατρίδας αλλά και στον χάρτη της να Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Αλέξη Χαρίτση, αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, υφυπουργό Οικονομίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Γιαβρόγλου, υπουργό Παιδείας και Σωκράτη Φάμελλο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Ο κ. Τσίπρας καταχειροκροτήθηκε όταν μπήκε στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός για τη μεσολάβησή του ώστε η Κίνα να είναι τιμώμενη χώρα.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν τέσσερις Μητροπολίτες, τρεις μουφτήδες, ο πρύτανης Δημοκρατείου Πανεπιστημίου και πρώην υπουργός Τουρισμού Βουλγαρίας.