Skip to main content

Στην Κω για το προσφυγικό - μεταναστευτικό οι Μουζάλας και Σόμποτα

Οι δύο υπουργοί έφθασαν στις 3 το απόγευμα στο νησί και επισκέφθηκαν αρχικά τις εγκαταστάσεις του hot spot που λειτουργεί στην Κω

«Περιπολία» στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος- Τουρκίας στην περιοχή της Κω, πραγματοποίησε με σκάφος του λιμενικού σώματος ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας και ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Βόφκανγκ Σόμποτα, που βρίσκεται στην χώρα μας για να ενημερωθεί σε ότι αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και τις δυσκολίες που υπάρχουν για την αντιμετώπισή του.

Οι δύο υπουργοί έφθασαν στις 3 το απόγευμα στην Κω και επισκέφθηκαν αρχικά τις εγκαταστάσεις του hot spot που λειτουργεί στο νησί, όπου ενημερώθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την λειτουργία του κέντρου και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζονται. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το προαναχωρησιακό κέντρο του νησιού, όπου έγινε ενημέρωση για το θέμα επιστροφής μεταναστών στις πατρίδες τους - προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη με ικανοποιητικά αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στην Κω βρίσκεται επίσης, συνοδεύοντας τους δύο υπουργούς, η αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, καθώς και πολυμελής ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.

Αργά το απόγευμα, οι δύο υπουργοί επιβιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού σώματος και πραγματοποίησαν «περιπολία» στα θαλάσσια σύνορα, στην διάρκεια της οποίας στελέχη του λιμενικού σώματος τους ενημέρωσαν για τις συνθήκες που επικρατούν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά.