Skip to main content

Στην Κάρλα κλιμάκιο του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας και Μαγνησίας

Οι μηχανικοί διαπίστωσαν έλλειμμα στη διαδικασία διαχείρισης των υδάτων της Κάρλας, με αποτέλεσμα τα νερά της να χύνονται ανεξέλεγκτα στον Παγασητικό.
Τον ταμιευτήρα της Κάρλας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο των Τμημάτων Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με επικεφαλής τους προέδρους τους, κ.κ. Ντ. Διαμάντο και Σ. Αναγνώστου αντίστοιχα, αλλά και παρουσία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας κ. Γ. Πρίντζου.

Οι μηχανικοί διαπίστωσαν έλλειμμα στη διαδικασία διαχείρισης των υδάτων της Κάρλας, με αποτέλεσμα τα νερά της να χύνονται ανεξέλεγκτα στον Παγασητικό. Ξεκαθάρισαν, δε, ότι πρέπει να εξομαλυνθεί η ροή χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως επισημάνθηκε, η πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του αρδευτικού έργου μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να υπάρξουν εγγυήσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης παράλληλων έργων, όπως οι γεωτρήσεις.

Συνάμα, διατρανώθηκε η ανάγκη να καθαριστούν άμεσα οι τάφροι, για να συγκρατούνται μεγαλύτερες ποσότητες νερού εντός της Κάρλας και να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα, σαν και αυτά που καταγράφηκαν στις παραλιακές περιοχές, κατά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι μηχανικοί των δύο Τμημάτων του ΤΕΕ προανήγγειλαν, εξάλλου, ότι θα πραγματοποιήσουν κοινές επισκέψεις στο εγγύς μέλλον και σε άλλα έργα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι σήραγγες των Τεμπών και το φράγμα Γυρτώνης.