Skip to main content

Στην Ειδομένη εκτάκτως σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους, ακατάλληλους και ανίκανους να δώσουν λύση ανθρώπους».

Την Ειδομένη επισκέπτεται σήμερα εκτάκτως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα χθεσινά γεγονότα.

Μιλώντας στο Σκάι ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για γριφώδη δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί τους μετανάστες που πέρασαν στα Σκόπια πίσω ή όχι.

«Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση (...) είναι no man’s land χωρίς έλεγχο για τίποτε είναι Ειδομένη... Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών» προειδοποίησε.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. (Η είσοδος μεταναστών στην ΠΓΔΜ) προσθέτει ένταση στην περιοχή, διακρατική αυτή τη φορά, αν δεν γίνουν τα σωστά βήματα» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους, ακατάλληλους και ανίκανους να δώσουν λύση ανθρώπους.»

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επίσης την Ειδομένη ως τόπο απάνθρωπης δοκιμασίας και όχι απλώς καταυλισμό. «Είναι παντελής η απουσία του κράτους στην Ειδομένη» πρόσθεσε.

«Έχουμε μειωμένη η καθόλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα της να κάνει λεπτούς χειρισμούς» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Πώς εμφανίστηκαν τα περίεργα χαρτιά με οδηγίες προς τους πρόσφυγες;» διερωτήθηκε, αναφέροντας πως η κρατική μηχανή είναι απούσα στην Ειδομένη.