Skip to main content

Στην Εύβοια ο Ν. Τόσκας - Στάχτη 20.000 στρέμματα δάσους

Σύσκεψη τοπικών φορέων υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και περιοδεία του Ν. Τόσκα στις πληγείσες περιοχές.

Στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται αυτήν την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Εκεί μαίνεται για τρίτη ημέρα η καταστροφική πυρκαγιά που καίει δασική έκταση κοντά στη λίμνη. Ο κ. Τόσκας προεδρεύει σύσκεψης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε με τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του για την προσπάθειά τους.

Φαίνεται πως κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επαγρύπνηση μετά το μεσημέρι, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή δυναμώνουν και φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Στάχτη 20.000 στρέμματα δάσους

Η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη. Εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα: Στην περιοχή Φαράκλα, από όπου φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά, στα Κατούνια και τη Λίμνη.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα.