Skip to main content

Στην Αθήνα ο Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου-Συνάντηση με Τσίπρα-Παυλόπουλο

Προσφυγικό και κρίση στο επίκεντρο των συζητήσεων του προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ενδέχεται να επισκεφθεί τη Λέσβο και την Κρήτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσει την στήριξή του στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός Πρόεδρος ενδέχεται να πάει στη Λέσβο και την Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα θα είναι η προσφυγική κρίση και οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Αμερικής θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον πλανήτη.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα εκφράσει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.