Skip to main content

Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν - Κομίζει μήνυμα εμπιστοσύνης

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα, ενώ απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται στις 13:00 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας ενώ με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος κομίζει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τους Έλληνες για την ανάκαμψη σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα θα είναι γεμάτη συμβολισμούς, με επίκεντρο την ομιλία για τη δημοκρατία που θα εκφωνήσει ο Εμανουέλ Μακρόν στον Λόφο της Πνύκας.

«Οφείλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην θετικότερη αυτή φάση που ανοίγεται και που συμβολίζει, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε, μία νέα φάση για την ευρωζώνη», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές της γαλλικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι η στήριξη της Γαλλίας συνεχίζεται και μετά την κρίση. Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν παρών ως υπουργός Οικονομίας την κυβέρνηση Ολάντ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και είχε διαμορφώσει μία πολύ σαφή θέση: στήριξη της Ελλάδας και πάση θυσία αποφυγή ενός Grexit», αναφέρει επίσης το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό και 40 Γάλλους επιχειρηματίες.

Περί τους 140 Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος, η επαφή της γαλλικής με την ελληνική επιχείρηση, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ενέργεια, οι υποδομές στις μεταφορές, το περιβάλλον και υπάρχει πληθώρα γαλλικών επιχειρήσεων που εκφράζουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσά τους, και εκτός των μεγάλων ομίλων, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και start ups που θα είναι παρούσες κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης ο Πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα μεταβεί στο λόφο της Πνύκας, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνουν ομιλίες και το βράδυ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του θα παραχωρήσουν προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του, επίσημο δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο.