Skip to main content

Στην Αθήνα με το χρυσό επέστρεψαν οι Παγκόσμιοι Νέοι

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έφτασε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, κατέφθασε λίγο μετά τις 04:00 στην Αθήνα.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και μέλη της ΚΟΕ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και νίκησε την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάκρεια έληξε 7-7

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έφεραν το ελληνικό πόλο στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία αυτή μένει να αναλυθεί, να αξιολογηθεί και αργότερα να αξιοποιηθεί. Αξίζουν πολλά μπράβο οι αθλητές, η επιτυχία αυτή δείχνει τρομερό χαρακτήρα, κάτι που έφερε την ομάδα στην κορυφή. Είχαμε προετοιμαστεί δύο μήνες κυρίως ψυχολογικά, γιατί είναι ένα παιχνίδι μυαλού να παίζεις μια σειρά τέτοιων αγώνων», είπε αρχιτέκτονας της τεράστιας επιτυχίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τεό Λοράντος.

«Είναι μια δικαίωση για τον χώρο. Θεωρώ ότι η παραγωγική διαδικασία είναι αυτή που δίνει τα αποτελέσματα. Και στο άθλημά μας αυτό γίνεται κατά κόρον. Δουλεύουν τα σωματεία, δουλεύουν οι Εθνικές ομάδες και θεωρώ ότι η προετοιμασία μας αυτή τη φορά ήταν πολύ ικανοποιητική, με τη συμβολή γης Ομοσπονδίας. Αυτό που ζήτησα εγώ πλέον από αυτά τα παιδιά είναι να συμπεριφερθούν σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά παράλληλα περιμένω και ότι θα αντιμετωπιστούν ως παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Χαρούμενος και δικαιωμένος  για τον θρίαμβο της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, ήταν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ δέχθηκε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που «μετέφερε» και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  

 Η δήλωση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου:
«Πολλά μπράβο σε αυτήν την ομάδα και τα μέλη της. Έγραψαν ακόμα μια χρυσή σελίδα στη μεγάλη στορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι διαχρονικά το καλύτερο ομαδικό άθλημα μακράν και προσφέρει συνεχώς σημαντικές διακρίσεις. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή της κρίσης, τέτοιες επιτυχίες δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να έχει κύρος, δυναμική, αξιοπρέπεια και να στέκεται ακόμα και στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία αυτή δεν είναι μόνο αθλητική. Αποκτά ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς αποδεικνύει πως οι Έλληνες μπορούν να είναι πρωταγωνιστές και να βγάζουν αστείρευτες δυνάμεις. Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, στους προπονητές τους και σε αυτούς που είναι κοντά τους και τους συμπαραστέκονται. Επιφυλασσόμαστε να τους αποδώσουμε τις τιμές που πρέπει και τους αρμόζουν. Τους το οφείλουμε για τον τεράστιο άθλο τους. Και κάτι ακόμα: Να παραμείνουν προσγειωμένοι για να προχωρήσουν και να πάνε ακόμα πιο ψηλά και σε επίπεδο ανδρών».