Skip to main content

Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν: Η Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία «παίζει με τη φωτιά» στηρίζοντας το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, το οποίο χαρακτήρισε «κράτος τρομοκρατίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά», μετά την «πόρτα» του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για συνάντηση των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον Τούρκο ομόλογό, αν η Άγκυρα δεν ζητήσει προηγουμένως συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους (δείτε εδώ).

Πάντως, ο Ερντογάν τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα, και έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη στον Βλάντιμιρ Πούτιν: «Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (o Μπασάρ αλ Άσαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Τόνισε πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς Άσαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».