Skip to main content

Στην αντεπίθεση ο Βγενόπουλος

Ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε και αυτός ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της υπουργού Εξωτερικών.
Αλλεπάλληλες είναι πλέον οι "εμπλοκές" στην "αερομαχία" που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ των ομίλων MIG - Aegean και της υπουργού Εξωτερικών κ.Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία - σύμφωνα με την εταιρία του κ. Βγενόπουλου - λειτούργησε ευνοικά στην ανάθεση του slot Αθήνας - Κωνσταντινούπολης στην εταιρία του κ. Βασιλάκη.

Μετά τη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΜΙG και του αντιπροέδρου της κ. Βγενόπουλου επειδή την εμπλέκουν στον "επιχειρηματικό πόλεμο" που έχει ξεσπάσει, τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Marfin, η οποία απάντησε εξίσου σκληρά στην κ. Μπακογιάννη. Με μια ανακοίνωση της, η οποία κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμό από την πλευρά της υπουργού στο αίτημά να ανοίξει ο φάκελος της AEGEAN και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, "λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη", η MIG προειδοποιεί ότι θα καταφύγει επίσης στη δικαιοσύνη.


Η ανακοίνωση της ΜIG έχει ως εξής:
"Η χθεσινή ανακοίνωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν η κλασσική και παρωχημένη πολιτική αντίδραση με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό. Στο αίτημά μας να ανοίξει ο φάκελος της AEGEAN και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη, ομιλεί περί λάσπης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη λες και γνωρίζει ήδη το πόρισμα ή το γνωρίζουμε εμείς και το δημοσιεύσαμε. Όμως σε μια ορθώς λειτουργούσα Δημοκρατία η αίτηση για διερεύνηση μιας υπόθεσης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θετικά και όχι με απειλές και εκφοβισμό.

Ανέφερε επίσης η κ. Μπακογιάννη ότι δεν «έχει εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν». Κι αυτό είναι μια συνήθης πρακτική εντυπώσεων, διότι πρέπει να βρεθεί και ποιο κίνητρο είχε η κακιά εταιρεία ή ο κακός πολίτης για να ζητήσει διερεύνηση μιας υπόθεσης. Φυσικά επειδή τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, δεν δίδεται και κανένα στοιχείο για το περιεχόμενο του δήθεν εκβιασμού.

Δυστυχώς η ατεκμηρίωτη και συκοφαντική αναφορά της κ. Μπακογιάννη περί «εκβιασμού» απλώς για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης ως «λάσπη» μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».