Skip to main content

Στα κομμωτήρια Sede από τη Θεσσαλονίκη το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου

Οι ιδρυτές της, Αλέξανδρος και Βασίλειος Χατζηηλιάδης, έλαβαν το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ - Αυξάνεται το πρώτο έπαθλο από το 2016

Μια αλυσίδα κομμωτηρίων και υπηρεσιών ομορφιάς από τη Θεσσαλονίκη η Sede Styling απέσπασε το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2015», στο πλαίσιο της επίσημης τελετής απονομής των Βραβείων Κούρος 2015 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental την Πέμπτη, οι επιχειρηματίες Αλέξανδρος και Βασίλειος Χατζηηλιάδης έλαβαν το φετινό έπαθλο των 50.000 ευρώ από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Η Sede επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου γιατί σε τρία μόλις χρόνια λειτουργίας, εξέλιξε δυναμικά την επιχειρηματική της δραστηριότητα, βασισμένη σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο. Με άξονα την καινοτομία και την ποιότητα, έχει ξεχωρίσει στο χώρο της ομορφιάς, παρουσιάζοντας σταθερά, ανοδική πορεία.

Η αλυσίδα Sede αριθμεί τρία καταστήματα σε Τούμπα, Εύοσμο και Καλαμαριά, ενώ λειτουργεί και το Sede Styling Academy για την εκπαίδευση  των επαγγελματιών ομορφιάς τόσο για την μετεκπαίδευση των συνεργατών της αλυσίδας όσο και για την εξ ολοκλήρου εκμάθηση τεχνικών σε νέους και νέες.

Αυξάνεται από το 2016 το έπαθλο στα Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, έχουν απονεμηθεί συνολικά 400.000 ευρώ σε μετρητά, σε οκτώ νέες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου στις δυνατότητες των νέων δημιουργικών και καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή απονομής, ο Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε ότι αντιλαμβανόμενος τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία, θα αυξήσει το ποσό της χρηματοδότησης σε 75.000 ευρώ για το 2016 και θα αλλάξει τα κριτήρια συμμετοχής έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα περισσότερες εταιρείες να συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, από την επόμενη χρονιά, κάθε νικήτρια εταιρεία θα λαμβάνει το ποσό των 25.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, κάθε μία από τις 5 επικρατέστερες εταιρείες, θα ενισχύεται με 10.000 ευρώ, στοιχείο που διαφοροποιεί σημαντικά το θεσμό. Η ηλικία των συμμετεχόντων, παραμένει κάτω των 40 ετών, με επιχειρηματική δραστηριότητα 5 χρόνια ή λιγότερο και ετήσιο κύκλο εργασιών 10.000 ευρώ minimum, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο δεσμευτικός όρος κερδοφορίας που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της απονομής του φετινού Βραβείου, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Για 8η συνεχή χρονιά επέλεξα να στηρίξω πολλά υποσχόμενους νέους Έλληνες επιχειρηματίες με όραμα, δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες που, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για την Ελλάδα, τολμούν και επιχειρούν στη χώρα τους, θέτοντας μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχους. Οι νέοι επιχειρηματίες που βρέθηκαν αυτή τη χρονιά στο τελικό στάδιο, χαρακτηρίζονται για την τόλμη, την πίστη και την αποφασιστικότητα τους να αναλάβουν το ρίσκο επένδυσης με προσωπικά κεφάλαια, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα, το υγειές επιχειρηματικό τους μοντέλο, η καινοτομία και η ποιότητα των υπηρεσιών τους, επιβεβαιώνουν ότι όταν υπάρχει τόλμη και πίστη, υπάρχουν και λύσεις».

Σημειώνεται ότι το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς», θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και απονέμεται για 8η συνεχή χρονιά, με στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία Ancient Greek Sandals. Η εταιρεία δημιουργεί υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια και έχει αναδειχθεί στο εξωτερικό σε κορυφαίο fashion brand συνώνυμο του αρχαιοελληνικού στιλ.