Skip to main content

Στην 82η ΔΕΘ η μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα για ξένες επενδύσεις

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα στο πεδίο των χρηματοδοτήσεων ξένων επενδύσεων, μακροπρόθεσμου δανεισμού και έκδοσης ομολόγων.

Την οργανωμένη παρουσία της στην 82η ΔΕΘ δρομολογεί η China Development Bank (CDB), που με την αφορμή της φετινής συμμετοχής της Κίνας στη διοργάνωση ως τιμώμενης χώρας, θα παρουσιάσει το χαρτοφυλάκιό της και θα διερευνήσει τις προοπτικές χρηματοδότησης έργων στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου και τη μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα στο πεδίο των χρηματοδοτήσεων ξένων επενδύσεων, μακροπρόθεσμου δανεισμού και έκδοσης ομολόγων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας στην Ελλάδα, τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της China Development Bank στη χώρα μας, κ. Wang Jining και τον δεύτερο τη τάξει στην ίδια αντιπροσωπεία, κ. Sun Yougang. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις γενικότερες προοπτικές συνεργασίας, με έμφαση την 82η ΔΕΘ και δη τη συμμετοχή της CDB στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το κινεζικό ενδιαφέρον για την 82η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας ως τιμώμενης χώρας, είναι έμπρακτο και θα συνεχίσει να κλιμακώνεται, ώστε να εκφραστεί στην επικείμενη διοργάνωση μέσω της πολυπληθούς κινεζικής, επιχειρηματικής παρουσίας. Η ΔΕΘ-Helexpo συνεχίζει την προετοιμασία της κινεζικής συμμετοχής, διευρύνοντας τις επαφές και τις συνεργασίες της.