Skip to main content

Πρωτιά για το παιχνίδι Amanda Project στο Imagine Cup

Η ΔΕΘ-Helexpo πρόκειται να παρουσιάσει το Amanda project τον Σεπτέμβριο στην 81η ΔΕΘ, στο θεματικό αφιέρωμα E-gaming από τις 10-18 Σεπτεμβρίου.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον 14ο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, κατέλαβε το Amanda project, το καινοτόμο και πρωτοποριακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying, που ανέπτυξαν φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.

Η ΔΕΘ-Helexpo ανέλαβε πρωτοβουλία για την υποστήριξη της συμμετοχής των τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι ανέπτυξαν το Amanda project (http://amandaproject.net), στο Imagine Cup που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Οι φοιτητές, Βασίλης Μπαλτατζής, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν οι 35 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Το Amanda project το σχεδίασαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

Η ΔΕΘ-Helexpo, που στήριξε την προσπάθειά τους, πρόκειται να παρουσιάσει το Amanda project τον Σεπτέμβριο στην 81η ΔΕΘ, στο θεματικό αφιέρωμα E-gaming από τις 10-18 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το project θα βρεθεί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας, που διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, "Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)” (www.artecitya.eu), με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της Ε.Ε.

Στόχος του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι η εξερεύνηση διαφορετικών μορφών συνέργειας μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας, μέσα από την συνεργασία μεταξύ δημιουργών και προγραμματιστών.

Η ARTECITYA Θεσσαλονίκη είναι ένα έργο της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ,

Παραγωγή, διοργάνωση: ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ,

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Λυδία Χατζηιακώβου,

Συντονισμός: ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.