Skip to main content

Στη Βουλή το ν/σ με τα προαπαιτούμενα-ΔΕΚΟ μεταφέρονται στο Υπερταμείο

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με δύο συνεδριάσεις, πρωί - βράδυ, στην αρμόδια επιτροπή την Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου.

Με τον χαρακτήρα του επείγοντος θα κατατεθεί το απόγευμα στη Βουλή, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με δύο συνεδριάσεις, πρωί - βράδυ, στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου. Θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια την επόμενη μέρα, Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου), οπότε και αναμένεται αργά το βράδυ η ψήφιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο πρόκειται να περιλαμβάνει τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Yπερταμείο.

Σε αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΑΔΜΗΕ.

Επίσης, περιλαμβάνει την εναρμόνιση των κοινωνικών εισφορών, που περιλαμβάνει την εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων καθώς και το σχέδιο για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης.