Skip to main content

Στη Βουλή προαπαιτούμενα και προϋπολογισμός ως τις 11 Δεκεμβρίου

Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια 6 ή 7 Δεκεμβρίου και να ψηφιστεί 10 ή 11.

Με εξπρές διαδικασίες θα λειτουργήσει για μια ακόμα φορά η Βουλή προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις νομοθετικές υποχρεώσεις της που συνδέονται με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη πρωί θα ολοκληρωθεί η ψήφιση διατάξεων για την απλοποίηση της αδειοδότησης πρατηρίων υγρών καυσίμων ενώ το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.

Η κοινοβουλευτική κορύφωση αναμένεται την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου καθώς αναμένεται να κατατεθούν και να ψηφιστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες τουλάχιστον δύο πολυνομοσχέδια - «σκούπα» με όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (εργαλειοθήκη, εργασιακά κ.α.).

Τέλος, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια 6 ή 7 Δεκεμβρίου και να ψηφιστεί 10 ή 11 του ίδιου μήνα.