Skip to main content

Στη Vivartia το σύνολο του ομίλου Everest

Σε εξαγορά του συνόλου του ομίλου Everest με την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου που βρισκόταν στην κατοχή του επιχειρηματία, κ. Λαυρέντιου Φρέρη, προχωρά ο όμιλος Vivartia.
Σε εξαγορά του συνόλου του ομίλου Everest με την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου που βρισκόταν στην κατοχή του επιχειρηματία, κ. Λαυρέντιου Φρέρη, θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών ο όμιλος Vivartia σε συνέχεια δεσμευτικής συμφωνίας, που υπεγράφη χθες.
 
Ο κ. Φρέρης θα παραμείνει και μετά την οριστική συμφωνία στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου. Ο Όμιλος Everest απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους και διαθέτει έξι ισχυρά brand names (Everest, La Pasteria, Kuzina, Papagallino Olympus Plaza, Gloria Jeans, Olympic Catering). Έχει σημαντική επιχειρηματική παρουσία σε κλειστές αγορές (αεροδρόμια, πλοία, σταθμούς ΟΣΕ, ΣΕΑ, θεματικά πάρκα) και εκτεταμένο δίκτυο σε ανοικτές αγορές, με περισσότερα από 330 σημεία πώλησης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το εννιάμηνο του 2009 ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 126,3 εκατ. ευρώ και τα ΕBIDTA σε 18,5 εκατ. ευρώ. Μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου Everest, στην οποία συμμετέχει με 74,73%, είναι η Olympic Catering. Με μακρόχρονη εγχώρια και διεθνή εμπειρία στο χώρο της μαζικής εστίασης, η εταιρία διακρίνεται για την εξειδίκευσή της στο χώρο του αεροπορικού catering και handling, στο οποίο έχει διακριθεί εδώ και τρεις δεκαετίες σε κοινή πορεία με την Ολυμπιακή Αεροπορία. Η Olympic Catering απασχολεί περίπου 350 μόνιμους υπαλλήλους καθώς και σημαντικό αριθμό εποχιακών εργαζομένων. Για το εννιάμηνο του 2009 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στο ποσό των 47,7 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 4,2 εκατ. ευρώ.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι η δυναμική παρουσία του oμίλου Everest στην αγορά, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με το όραμά μας για συνεχή πρωτοπορία και εξέλιξη με γνώμονα τον καταναλωτή, θα συμβάλλει στη καθημερινή μας προσπάθεια να είμαστε πρώτοι στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Θα συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας, αλλά και ενισχύοντας ή επεκτείνοντας τις ήδη υπάρχουσες συνέργειες, που έχουν αναπτυχθεί με μεγάλη επιτυχία».