Skip to main content

Μεϊμαράκης από Θεσσαλονίκη: Επιτυχημένη η παρουσία της ΝΔ στο ΕΛΚ

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς διάθεση για συγκρούσεις ο Β. Μεϊμαράκης.

 Το στρατηγείο του στη Θεσσαλονίκη, στον πρώτο όροφο της Καλαποθάκη 4, επισκέφτηκε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπου τον υποδέχτηκε πλήθος «γαλάζιων» στελεχών.

«Η ΝΔ είναι και θα παραμείνει όρθια. Η κυβέρνηση διακρίνεται από αστάθεια σε όλα τα πεδία, λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας. Οι Έλληνες ανησυχούν για το τι και πως θα ξημερώσει. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, αποσυνδέοντας μάλιστα αυτό το ζήτημα από την αξιολόγηση. Όλοι οι Έλληνες μαζί, έστω και με αυτή την ανεπαρκή κυβέρνηση, να παλέψουμε για να βγούμε από την κρίση», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τα γκάλοπ που τον φέρνουν πρώτο στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «είμαι πρόεδρος της ΝΔ κι στα υπόλοιπα δεν απαντάω. Δεν παρακολουθώ τα γκάλοπ και δε με ενδιαφέρουν. Δεν ασχολούμαι. Η εσωκομματική διαδικασία αφορά μόνο εμάς, στο εσωτερικό της ΝΔ».

 

 

Σε ερώτηση για το αν η παρουσία της ΝΔ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήταν αποτυχημένη, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Αντιθέτως, πιστεύω ότι ήταν πολύ επιτυχημένη η παρουσία μας στο ΕΛΚ, καθώς πιέσαμε την κ. Μέρκελ και έτσι αποτρέψαμε τις κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο».

Ο κ. Μεϊμαράκης άκουσε τους υποστηρικτές του στη Θεσσαλονίκη να θεωρούν κυριότερο αντίπαλο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όμως απέφυγε να έρθει σε οποιαδήποτε σύγκρουση ή να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους συνυποψηφίους του δημοσίως.

Παρόντα, εκτός από τα κομματικά στελέχη που έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του ήταν ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Ρεγκούζας, Σαλαγκούδης και Γιώργος Ορφανός, αλλά και ο Σωτήρης Κούβελας. Επίσης, το παρόν έδωσαν οι κ.κ. Βαρτζόπουλος, Κοκκόρης, Σιμόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, Σάκης Ιωαννίδης, Καρακωστάνογλου, Βαλεργάκης, Κυνηγόπουλος, Πορφυριάδου, Βάνης κ.ά.

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε ευδιάθετος και έκανε χιούμορ με πολλούς από τους παρευρισκόμενους. Νωρίτερα περιόδευσε στο Κιλκίς, πέρασε από τη ΜΕΒΓΑΛ και είχε συναντήσεις στο Holiday Inn στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα παρακολουθήσει τη δοξολογία και την παρέλαση, ενώ επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη και στο Holiday Inn θα έχει διαδοχικές θεματικές συναντήσεις με γυναίκες, νεολαία και συνδικαλιστές.