Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο το φεστιβάλ Fantasmagoria

To 2o Φεστιβάλ Fantasmagoria διοργανώνεται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του κεντρικού δήμου - Τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις.

Ραντεβού στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης δίνουν, σήμερα και αύριο, οι λάτρεις του φανταστικού, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Fantasmagoria, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του κεντρικού δήμου. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, "το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού".

Παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, workshops, διάθεση βιβλίων και προϊόντων στον εκθεσιακό χώρο του φουαγιέ, παράλληλες δράσεις, cosplay, stand up comedy, επιτραπέζια παιχνίδια, comics, videogames, μουσική, εργαστήρια μουσικών οργάνων και συγγραφής, κινηματογράφος, καλλιτεχνικές δημιουργίες και εκδηλώσεις για παιδιά, περιμένουν τους καλεσμένους.

Το παιδικό/εφηβικό τμήμα του φεστιβάλ είναι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ποικίλο, εμπνευσμένο με πολλή αγάπη για τα παιδιά, με μοναδικά βιβλία, επιτραπέζια/θεατρικά παιχνίδια, πρωτότυπα εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες, αφηγήσεις και βραβευμένες προβολές και πολλά άλλα.

Το ενήλικο πρόγραμμα περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες, σεμινάρια, συναυλίες, χορό, εικαστικά, διαδραστικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, stand up comedy και πολλές εκπλήξεις ακόμη. Το Fantasmagoria υποστηρίζει το φιλανθρωπικό σκοπό «Το Ράφι της Αγάπης». Η είσοδος είναι δωρεάν.