Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη σε μια εβδομάδα ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σε σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη για όλα τα ζητήματα και με το βλέμμα στο Συνέδριο.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την επόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου ο αναπληρωτής γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα σε στελέχη του κόμματος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αυγενάκης, που τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρείται ο επόμενος γραμματέας της ΝΔ, που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, μετά το 10ο Συνέδριο.

Άλλωστε, οι οργανωτικές διαδικασίες για το Συνέδριο του Απριλίου, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) και των συνέδρων, αλλά και οι πρωτοβουλίες της νέας ηγεσίας της ΝΔ για τα οικονομικά του κόμματος, όπως και ο αντιπολιτευτικός ρόλος του στην εποχή Μητσοτάκη θα αποτελέσουν τα αντικείμενα αναφοράς του κ. Αυγενάκη προς τα τοπικά στελέχη.

Στη ΝΔ εξάλλου κινούνται σε ρυθμούς συνεδρίου, με το μεγάλο «πονοκέφαλο» στις διαδικασίες προς το παρόν να είναι οι κατάλογοι μελών, που ακόμη δεν έχουν έρθει επικαιροποιημένοι για να μπορέσουν έτσι να γίνουν και οι εσωτερικές εκλογές για τις τοπικές οργανώσεις, την ανάδειξη των συνέδρων και τις ΝΟΔΕ, όπου τα ονόματα των υποψηφίων (ειδικά για τις τέσσερις της Θεσσαλονίκης) παίρνουν και δίνουν...

Ενδιαφέρον θα έχει και η τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη για τα οικονομικά, καθώς στη Θεσσαλονίκη ήδη συζητείται και γίνεται έρευνα για τη μετακόμιση της ΝΔ από τα γραφεία της Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος του ενοικίου, που το πληρώνει κεντρικά το κόμμα και σήμερα είναι στα 4.000 ευρώ μηνιαίως. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, περαιτέρω περικοπές στα οικονομικά δεν είναι εφικτές στον τοπικό κομματικό μηχανισμό ή τουλάχιστον είναι περιορισμένες, δεδομένου ότι οι όποιες δαπάνες είναι ανελαστικές και το μισθολογικό είναι πολύ περιορισμένο.