Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Έντι Ράμα

Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας βρέθηκε χθες ο αρχηγός της Αλβανικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα. Αφορμή αποτέλεσε ακόμη μία παρουσίαση του βιβλίου του "Kurban".

Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας βρέθηκε χθες ο αρχηγός της Αλβανικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα. Αφορμή αποτέλεσε ακόμη μία παρουσίαση του βιβλίου του "Kurban".

Τον Ράμα συνόδευσε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Κορυτσάς Νίκος Πελέσης, άλλωστε στην Θεσσαλονίκη είναι μεγάλος ο αριθμός των Δημοτών Κορυτσάς, μεταξύ αυτών και πολλοί Βλάχοι.

Στη συνάντησή του με τους μετανάστες-αναγνώστες του ο Ράμα είπε πω: "Εσείς ζείτε σε μια δημοκρατική χώρα, όπου δύναμη και η διαμαρτυρία του λαού δημιουργούν πολιτικές αλλαγές" και συνέχισε λέγοντας πως "και στην Αλβανία ήρθε η ώρα η πολιτική να εξαρτάται από τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι από την πολιτική"

Ενώ κατηγόρησε την Αλβανική κυβέρνηση για την αναλγησία της έναντι των προβλημάτων των μεταναστών, τους οποίους αγνοεί για 20 χρόνια. Αυτή η μεγάλη κατηγορία είπε, εκτός από σημαντικός οικονομικός μέτοχος θα πρέπει να γίνει και πολιτικός μέτοχος.

"Η οργάνωση των μεταναστών να ψηφίσουν στην Αλβανία, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, επειδή η ημέρα των εκλογών καθορίζει ποια θα είναι η Αλβανία του αύριο. Ένα σημαντικό μέρος του νέου προγράμματος του ΣΚ αφορά τους μετανάστες και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα" - τόνισε ο Ράμα και υποσχέθηκε πως στο αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στους Αλβανούς που μένουν και εργάζονται εκτός Αλβανίας.

Άγνωστο παραμένει αν του έγιναν ερωτήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις με τις οποίες "κλείνει το μάτι" στις εθνικιστικό "λαϊκό" συναίσθημα που επικρατεί στην Αλβανία.

Μετά το την παρουσίαση ο Ράμα υπέγραψε τα βιβλία των αναγνωστών, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (από τα «Βορειοηπειρωτικά»).