Skip to main content

Στο δημαρχείο η απόγονος του πρώτου δημάρχου Θεσσαλονίκης (φωτο)

Η Μπέλμα Σομερσάν Οκουμούς, ο παππούς της οποίας ήταν αδερφός του Οσμάν Μπέη επισκέφθηκε την πόλη για δύο μέρες και την υποδέχθηκαν στο δημαρχείο.

Σε συγκινητικό κλίμα υποδέχθηκαν χθες μέλη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης τη δισέγγονη ανηψιά του πρώτου δημάρχου της Θεσσαλονίκης μετά την απελευθέρωση το 1912, του (ντονμέ μουσουλμάνου) Οσμάν Σαϊτ Μπέη.

Η Μπέλμα Σομερσάν Οκουμούς, ο παππούς της οποίας ήταν αδερφός του Οσμάν Μπέη, επισκέφθηκε μαζί με την οικογένεια της τη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες και ειδοποίησε το γραφείο δημάρχου για τον ερχομό της λόγω της σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ της οικογενείας της και της πόλης.

«Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ συγκινητική. Η ίδια η κ. Οκουμούς ήταν πολύ χαρούμενη που την υποδεχθήκαμε» τόνισε μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.

Η κ. Οκουμούς έφερε κρασί και λουκούμια ως δώρα, ενώ από πλευράς του ο δήμος της προσέφερε το σύμβολο της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέγκας, η επισκέπτρια έφερε μαζί της αρχεία από το γενεολογικό δέντρο της οικογενείας της, αντίγραφο του οποίου ζήτησε ο κ. Πέγκας ώστε να το δώσει στο Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Μπέλμα Σομερσάν Οκουμούς μετά τη διαμονή της στη Θεσσαλονίκη, θα περάσει δύο μέρες στη Χαλκιδική.

Η κ. Οκουμούς έρχεται για πρώτη φορά από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη. Μέρος της οικογένειας της ζει πλέον στη Νέα Υόρκη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους υιούς της είναι παντρεμένος με την Ελληνοαμερικανίδα Βιργινία.