Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη για τα 51α «Δημήτρια» η Γιόκο Όνο!

Οι εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τα φετινά 51α Δημήτρια θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 23 Οκτωβρίου.

Στα 51α «Δημήτρια» που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη θα παραστεί η Γιόκο Όνο!

Η 83χρονη τραγουδίστρια, στιχουργός και ακτιβίστρια θα φτάσει την πόλη στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Έθνος η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.

Η σύντροφος του Τζον Λένον θα παρουσιάσει μια μεγάλων διαστάσεων κατασκευή στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το περιεχόμενο της κατασκευής αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

Στις εκδηλώσεις θα είναι παρών και ο βέλγος Γιαν Φαμπρ, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Στα 51α Δημήτρια θα πραγματοποιηθούν συνολικά 43 δρώμενα

Με προϋπολογισμό γύρω στις 400.000 ευρώ, όπως και πέρυσι, τα 51α Δημήτρια περιλαμβάνουν 43 εκδηλώσεις που θα γίνουν από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, σε κλειστούς, αλλά και ανοιχτούς χώρους, όπως το Καπάνι, την πλατεία Αθωνος, την πλατεία Αριστοτέλους, την Αγιορειτική Εστία, τα Σφαγεία.

«Το πρόγραμμα είναι πολυσυλλεκτικό, εναλλακτικό, σύγχρονο, αλλά απευθύνεται σε όλη την πόλη. Δεν θέλουμε εκδηλώσεις για λίγους, αλλά πρωτότυπες βραδιές που θα αφορούν τους νέους και τους παλαιότερους και, πάντως, θα προσελκύουν πολύ κόσμο. Τα κριτήρια που θέσαμε ήταν για άρτια ποιοτικές εκδηλώσεις, με διεθνή προσανατολισμό, αλλά και έμφαση στις εγχώριες ιδέες. Για παράδειγμα από τις 43 εκδηλώσεις οι 17 είναι από Ελληνες καλλιτέχνες που μας βρήκαν μόνοι τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους», αναφέρει η κ. Χρυσίδου προσθέτοντας ότι ένα κομμάτι του προγράμματος αφορά το Προσφυγικό και την ένταξη των προσφύγων στην καθημερινότητα της πόλης.