Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται η πρώτη Gourmet Olive Exhibition

Από τη Θεσσαλονίκη , το τριήμερο 20-22 Μαΐου, κάνει την αρχή η ειδική εμπορική έκθεση για το ελαιόλαδο και τα προϊόντα ελιάς.

Η πρώτη έκθεση Gourmet Olive Exhibition θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 20, 21 και 22 Μαΐου, στο «Lab’Attoir».

Στο νέο χώρο πολιτισμού της πόλης, Έλληνες παραγωγοί εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο, θα υποδεχτούν το αγοραστικό κοινό τους, επαγγελματίες και καταναλωτές, από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Ένας μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων αγοραστών (hosted buyers) από 17 χώρες: Σουηδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Φιλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Ελβετία καθώς και εγχώριοι αγοραστές, θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι της έκθεσης.

Στόχος της Gourmet Olive Exhibition είναι να εδραιωθεί ως η σημαντικότερη ελαιοκεντρική εμπορική έκθεση στην περιοχή, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς και στα προϊόντα που συμμετέχουν.

Επιπλέον, το κοινό της Θεσσαλονίκης και οι επισκέπτες της έκθεσης, εκτός από την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκλεκτά προϊόντα της έκθεσης, θα μπορούν να μυηθούν και στην τέχνη της γευσιγνωσίας τους, συμμετέχοντας σε ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις όπως το «Bar Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου και Ελιών» με προϊόντα ένδειξης ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά, καθώς και προϊόντα με χαμηλή οξύτητα, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές.

Το πρόγραμμα της έκθεσης πλαισιώνεται ακόμη από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και ομιλίες με θέμα το ελαιόλαδο, τα προϊόντα της ελληνικής γης, την ελληνική διατροφή ως μέρος της μεσογειακής κουζίνας, ενώ γνωστοί σεφ με προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης θα παρασκευάσουν συνταγές για την καθημερινή χρήση του ελαιόλαδου στη μαγειρική, παρασκευή γλυκών ακόμη και κοκτέιλ με ελαιόλαδο.

Κορυφαίο γεγονός της τριήμερης διάρκειας της έκθεσης, η θέσπιση των Βραβείων Κοινού.Τα πιο αγαπημένα προϊόντα του κοινού θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής των βραβείων κοινού.

Η Gourmet Olive Exhibition διοργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.