Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός - Συνάντηση με φορείς ενόψει ΔΕΘ

Στις 11:00 στο ΥΜΑΘ η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι θα του υποβάλουν τα αιτήματα τους ενόψει της 82ης ΔΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες αργά το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των σημερινών συναντήσεών του με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Ο πρωθυπουργός αφίχθη χθες στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace».

Φέτος, για πρώτη φορά η καθιερωμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς δεν θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα αλλά στη Θεσαλονίκη λόγω της λειτουργίας πλέον του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι θα του υποβάλουν τα αιτήματα τους ενόψει της 82ης ΔΕΘ, θα γίνει στις 11.00 στο υπουργείο Μακεδονίας - Θρακής.

Στη συνάντηση αυτή είθισται να δίνουν το «παρών» οι πρόεδροι των παραγωγικών φορέων, δηλαδή ΣΒΕΕ, ΣΕΒΕ, ΕΕΘ, ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΕΣΘ, των επιστημονικών φορέων (Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Φαμρακευτικός Σύλλογος, πρυτάνεις ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, κτλ) αλλά και των κοινωνικών φορέων (ΕΚΘ, ΑΔΕΔΥ, κτλ). Παρόντες θα είναι και υπουργοί.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Φλώρινα και τις Πρέσπες, προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού «Πρέσπεια», Γιώργου Λιάνη, όπου το βράδυ θα παραστεί στη συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στα ερείπια της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι.