Skip to main content

Στη σκιά του ανδριάντα Καραμανλή

Έξω από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη έπεσαν οι κομματικοί της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, αφού στην τελετή των αποκαλυπτηρίων...
- Έξω από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη έπεσαν οι κομματικοί της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, αφού στην τελετή των αποκαλυπτηρίων προσήλθαν 3000 άτομα. Να σημειωθεί ότι τα μεγάφωνα από το… Δήμο είχαν στηθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να ακούν τους ομιλητές μόλις οι 150!

- Καταχειροκροτήθηκε ο Δήμαρχος Μπουτάρης από ΟΝΝΕΔίτες κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα Καραμανλή. Αυτό το παράδοξο συνέβη, διότι αναφέρθηκε στον «Καραμανλή όλων των Ελλήνων» για τον οποίο – όπως τόνισε τρεις φορές – δεν θα επιτρέψει να κομματικοποιηθεί από κανέναν, ακόμη και από τους οπαδούς του κόμματος που δημιούργησε ο ίδιος!

- Η ομιλία του Κυρ. Γιάννη ήταν σύντομη και περιεκτική, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για τον έτερο… Βλάχο της τελετής. Ο πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος δεν μίλησε απλώς για το έργο και την προσφορά του εθνάρχη, αλλά το ανέλυσε κιόλας!

- Τα περισσότερα χειροκροτήματα απέσπασαν από τους γαλάζιους… ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο αδελφός του εθνάρχη Αχιλλέας Καραμανλής.

- Ο υπουργός Βενιζέλος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση ήταν εξαιρετικά ενωτικός, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας, ανακοινώνοντας δυο φορές και με έμφαση ότι η θέση του ανδριάντα είναι η…μόνιμη, αυτή που θα ατενίζει το Θερμαϊκό και τη Μακεδονία, από το ύψος του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πιθανότατα η συνάντηση που είχε πριν από την τελετή με τον Δήμαρχο Μπουτάρη αποσαφήνισε τα πράγματα ως προς τη συζήτηση – περιττή για τους περισσότερους – που θα επανατοποθετηθεί ο ανδριάντας!

- Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε για τον πολιτισμό της πολιτικών και των πολιτικών απέναντι σε αντιπάλους που προσέφεραν στον τόπο, σημειώνοντας κυρίως ότι με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η Ελλάδα έζησε τα καλύτερα της – μεταπολιτευτικά – 35 χρόνια!

- Δυο ομιλητές, κοιτώντας τον ανδριάντα, απευθύνθηκαν στον Κ. Καραμανλή. Οι κύριοι Σαμαράς και Παπαγεωργόπουλος, ενώ δύο θυμήθηκαν το δάκρυ που κύλησε στο μάγουλο του εθνάρχη για το όνομα της Μακεδονίας.

Mελ. Καρ.