Skip to main content

Στη Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ο Δ. Θεσσαλονίκης

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, θα μεταβεί στο Μαρόκο, από τις 20 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου

Στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουριστικών Πόλεων (WTCF) που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Ραμπάτ και Φεζ του Μαρόκο θα εκπροσωπηθεί για μία ακόμη χρονιά η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, θα μεταβεί στο Μαρόκο, από τις 20 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2015, μετά και την έγκριση του ταξιδιού κατά τη χθεσινή, 17η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο διάστημα αυτό θα έχει συναντήσεις εργασίας με ομολόγους του από πόλεις και μέλη του παγκόσμιου τουρισμού καθώς και με άλλα μέλη του Οργανισμού, όπως διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία, αλυσίδες ξενοδοχείων, διαδικτυακές πλατφόρμες οργάνωσης ταξιδιών και έκδοσης εισιτηρίων, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα τουριστικού ενδιαφέροντος, με στόχο τη δρομολόγηση συμφωνιών και συνεργασιών με επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες.

Στη διάρκεια της συνόδου κορυφής, η οποία φέτος φέρει τον τίτλο «Πόλη Παγκόσμιου Τουρισμού: Διαφορετικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» θα συζητηθούν θέματα που τονίζουν τα τουριστικά χαρακτηριστικά των πόλεων, το brand name μιας πόλης και την προώθηση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Η σύνοδος θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ φάσμα δράσεων, όπως ταξιδιωτικές παρουσιάσεις, εκθέσεις και συναντήσεις εργασίας για την ενίσχυση των πρακτικών συνεργασίας μεταξύ των μελών του Οργανισμού. Η ετήσια συνεδρίαση του WTCF που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα της συνόδου στην πόλη Φεζ, θα αναδείξει τη διοργανώτρια πόλη της αντίστοιχης διοργάνωσης για το 2016.

Η Θεσσαλονίκη είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουριστικών Πόλεων (World Tourism Cities Federation - WTCF) από το 2013 και συμμετέχει στη νέα διεθνή πλατφόρμα τουρισμού, με έδρα το Πεκίνο, μαζί με σημαντικούς συντελεστές της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, καθώς και 95 πόλεις του κόσμου, όπως η Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες, το Μπουένος Άιρες, το Κέιπ Ταουν, το Λονδίνο και η Βαρκελώνη.

Ενδεικτικό της σημασίας της συνόδου είναι το γεγονός ότι το 2013, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετείχε με τουριστικό περίπτερο στον κεντρικό πεζόδρομο του Πεκίνου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων Κινέζων, ενώ η περσινή συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής του Πεκίνου συνδυάστηκε με την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού σε εκπροσώπους μεγάλων γραφείων από την κινεζική πόλη Τιανζίν, που από το 2002 είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.