Skip to main content

Στη... σέντρα τα 52α Δημήτρια - Οι στόχοι του δήμου Θεσσαλονίκης

Στη σέντρα του Καυτανζογλείου η παρουσίαση των Δημητρίων - Τι απάντησε ο Γ. Μπουτάρης σε ερώτηση για τις ενστάσεις σχετικά με τη φετινή διοργάνωση.

Με πλούσιο πρόγραμμα, καταξιωμένους καλλιτέχνες απο τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και νέους δημιουργούς θα δώσει για ακόμη μια φορά το «παρών» στη Θεσσαλονίκη το διεθνές Φεστιβάλ των Δημητρίων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα 52α Δημήτρια, που φέτος θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τις 22 Οκτωβρίου, είναι έτοιμα να προσφέρουν στο κοινό τους μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή, γεμάτη θέατρο, λόγο, μουσική, χορό, κινηματογράφο και εικαστικά.

Στη σέντρα του Καυτανζογλείου σταδίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των φετινών Δημητρίων, με τις γιγαντοοθόνες του γηπέδου να δείχνουν το trailer του Φεστιβάλ.

Για την προσπάθεια της διοίκησής του να δώσει έναν άλλον αέρα στα Δημήτρια μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη σύντομη τοποθέτησή του.

«Από την αρχή που αναλάβαμε πριν επτά χρόνια κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε έναν άλλον αέρα στα Δημήτρια, να κάνουμε αυτόν τον θεσμό ένα Φεστιβάλ. Θα δείξει αν τα καταφέραμε. Εμείς θα θέλαμε να είναι ένα Φεστιβάλ τέχνης που τελικά να αξίζει τον κόπο», τόνισε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι για το φετινό πρόγραμμα αλλά και τον γενικότερο χαρακτήρα της διοργάνωσης των Δημητρίων είχαν διατυπωθεί ενστάσεις τόσο από την αντιπολίτευση του δήμου όσο και από μερίδα της συμπολίτευσης. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην προετοιμασία του Φεστιβάλ μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος τόνισε φανερά ενοχλημένος ότι κάθε χρόνο τα Δημήτρια περνούν παμψηφεί από το δημοτικό συμβούλιο αλλά φέτος επειδή, όπως ανέφερε, «έχει τους αποστασιοποιημένους, αυτοί βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία». «Φτάνει πια! Έλεος με τις ερωτήσεις για αυτό το θέμα», είπε τέλος ο Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρησίδου, ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο συνάντησε μεγάλες δυσκολίες, τους φορείς, τους συνεργάτες, την Επιτροπή των Δημητρίων, ενώ έκανε ειδική μνεία στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. «Παραλάβαμε έναν θεσμό πριν επτά χρόνια που δεν ήταν Φεστιβάλ, με μειωμένο μπάτζετ και καταφέραμε την αλλαγή όλου του πλαισίου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ο πολιτισμός είναι το μόνο που έχει η πόλη για να μας κάνει να να ελπίζουμε, να ασιθανόμαστε διαφορετικά και να δίνουμε προοπτική στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος της Ε.Δ. του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου, Απόστολος Mητιντζής, τόνισε ότι η χρήση του γηπέδου για μεγάλες διοργανώσεις με τη συνεργασία του Δήμου, αποτελεί όραμα για την πόλη. «Θέλουμε να είμαστε κομμάτι του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις των 52ων Δημητρίων εδώ.