Skip to main content

Στη ΝΔ βλέπουν άμεσα εκλογές... Τέσσερις ενέργειες που το αποδεικνύουν

Τέσσερις διαδοχικές ενέργειες της ΝΔ, που δείχνουν ότι ή έχουν πληροφορίες για ανακοίνωση εκλογών ή εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

Ή που έχουν πληροφορίες για εκλογές στο αμέσως επόμενο διάστημα ή που εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ. «Γαλάζια» στελέχη βλέπουν τις τελευταίες ώρες ότι γίνεται από την ηγεσία του κόμματος προσπάθεια ευρείας κινητοποίησης του μηχανισμού και όπως τόνιζαν στη Voria.gr η άνοδος των τόνων από το επιτελείο Μητσοτάκη «δεν μπορεί να είναι τυχαία».

Τι... δείχνει εκλογές και μάλιστα άμεσα; Τέσσερις διαδοχικές ενέργειες του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ είναι ενδεικτικές, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές:

1. Η σημερινή on camera δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη (όχι σε κάποια εκδήλωση...), με αφορμή την αξιολόγηση. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν. Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας. Τώρα! Προτού να είναι πολύ αργά!».

2. Χτες αποφασίστηκαν επίσης αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και συγκεκριμένα στο οργανωτικό κομμάτι, που έχει υπό την ευθύνη του και την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος και την κινητοποίηση των στελεχών και τον προεκλογικό αγώνα... Νέος αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού και υπεύθυνος Εκλογικής Ετοιμότητας και Εκλογικών Διαδικασιών ορίστηκε ο Στάθης Σταθόπουλος, ο οποίος αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Πηνιώτη. Επίσης, ορίστηκαν δυο αναπληρωτές γραμματείς Οργανωτικού για τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπως –και αυτό έχει μεγάλη σημασία και συμβολισμό- έγινε ορισμός αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού υπεύθυνου Κινητοποίησης, Εθελοντών και Επικοινωνίας – Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, θέση που αναλαμβάνει ο Μανώλης Κουτσογιαννάκης και αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού υπεύθυνου για τους Ετεροδημότες, που είναι ο Διονύσης Κυριακόπουλος.

3. Στα στελέχη του κόμματος εστάλησαν όλα τα στοιχεία της on camera δήλωσης Μητσοτάκη και των σχετικών αναρτήσεων με φωτογραφικό υλικό στα social media, ώστε να τα προωθήσουν και από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους, για να γίνει η ευρύτερη δυνατή διάχυση του μηνύματος.

4. Η κεντρική ομιλία της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα και μάλιστα άλλαξε και η αίθουσα (από το δημαρχείο στο ξενοδοχείο Met, που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα) ώστε να χωρέσει περισσότερο κόσμο, καθώς εκτός της κινητοποίησης που γίνεται από τον κομματικό μηχανισμό στη Θεσσαλονίκη, γίνεται κινητοποίηση (τηλεφωνικώς...) για την «άνοδο» κόσμου ακόμη κι από την Αθήνα! Η επίσκεψη μάλιστα του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκης, έχει ήδη προβληθεί ως διήμερη περιοδεία στο νομό...

Τα ίδια στελέχη εικάζουν ότι μπορεί να αναμένονται εξελίξεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αν και επισήμως δεν υπάρχει καμιά τέτοια πληροφόρηση, ενώ την... εικασία φαίνεται να... προσγειώνουν και να μη συμμερίζονται κεντρικά στελέχη του κόμματος, τα οποία έλεγαν στη Voria.gr ότι «έτσι κι αλλιώς εμείς βλέπουμε εκλογές σύντομα. Δε χρειάζεται να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, ούτε κανείς έχει ημερομηνίες. Υπάρχει μια κυβέρνηση που καταρρέει και οι πολίτες θέλουν να φύγει. Δε θα αργήσει ο καιρός κατά τη δική μας γνώμη για να κληθεί ο κόσμος να αποφασίσει την αλλαγή της διακυβέρνησης του τόπου και την αλλαγή αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης. Είναι μονόδρομος... Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της έντασης της πίεσης προς την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση άμεσα, για να μην επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στη χώρα και τους πολίτες».