Skip to main content

Στη Μάλτα Τσακαλώτος - Χουλιαράκης για το άτυπο Eurogroup

Ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος - Χουλιαράκης θα συμμετάσχουν στο άτυπο Eurogroup, που διεξάγεται στη Μάλτα.

Στη Μάλτα μετέβη χθες η ελληνική αποστολή, στην οποία μετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης για το άτυπο Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό του όπλο το πρωτογενές πλεόνασμα (σημαντικά) πάνω από 3,5% του ΑΕΠ το 2016. Για την άτυπη σύνοδο του Ecofin βρίσκεται στη Μάλτα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Εν τω μεταξύ, υπό συζήτηση με τους θεσμούς παραμένει ακόμη το θέμα της δοσολογίας στα μέτρα στο ασφαλιστικό, καθώς το ΔΝΤ επιζητεί εφάπαξ περικοπή στην «προσωπική διαφορά» το 2019. Η κυβέρνηση θέλει να τα «σπάσει» σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσμένει μία λύση στο πλαίσιο του Eurogroup που θα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.