Skip to main content

Στη Μάλτα λιβυκό πλοίο στο οποίο καταγγέλθηκε πειρατεία

Σκάφη του λιμενικού της Μάλτας οδήγησαν ένα μικρό πλοίο-ψυγείο με σημαία Λιβύης στη Βαλέτα αφού το πλήρωμα του τελευταίου πληροφόρησε τις αρχές ότι είχε σημειωθεί πειρατεία ενώ βρισκόταν σε απόσταση π
Σκάφη του λιμενικού της Μάλτας οδήγησαν ένα μικρό πλοίο-ψυγείο με σημαία Λιβύης στη Βαλέτα αφού το πλήρωμα του τελευταίου πληροφόρησε τις αρχές ότι είχε σημειωθεί πειρατεία ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 μιλίων ανοιχτά του νησιού.

Τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου Benghazi II επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με τις αρχές της Μάλτας δηλώνοντας ότι το πλοίο τους είχε καταληφθεί από 16 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι αρχές υποψιάζονται πως οι επιβάτες ήταν λαθρομετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι ναυτικοί γνώριζαν για την παρουσία των "επιβατών" στο πλοίο. Δεν υπάρχει επίσης καμία πληροφορία σχετικά με το λιμάνι απ΄ όπου είχε αποπλεύσει το Benghazi II και για το ποιος ήταν ο τελικός προορισμός του.

Άνδρες του λιμενικού πλησίασαν το πλοίο και διαπραγματεύτηκαν την αποβίβαση των επιβατών. Στη συνέχει το Benghazi II οδηγήθηκε στη Μάλτα όπου επιβάτες και πλήρωμα παραδόθηκαν στην αστυνομία. Ένα μέλος του πληρώματος ήταν τραυματισμένο και χρειάστηκε νοσηλεία.