Skip to main content

Θρίλερ στον Όλυμπο:Σε καταφύγιο η 35χρονη, νέα επιχείρηση τη νύχτα

Νύχτα αγωνίας για τη Σκοπιανή ορεβάτισσα - Πού έχει χτυπήσει - To Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν κατάφερε νωρίτερα να προσεγγίσει

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση της 35χρονης ορειβάτισσας, υπηκόου ΠΓΔΜ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί του Σαββάτου μετά από πτώση στο «λούκι του Στεφανιού», στον Όλυμπο, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων και από ύψος 150 μέτρων, όπου επιχειρούσε ανάβαση μαζί με ομάδα ορειβατών από τη γειτονική χώρα.

Το Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, αν και προσέγγισε το σημείο πτώσεως το απόγευμα, δεν κατάφερε να την παραλάβει. Λόγω της δύσης του ηλίου και των ιδιαίτερων μορφολογικών συνθηκών το ελικόπτερο σταμάτησε να επιχειρεί προσωρινά, ενώ μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται μία τελευταία προσπάθεια να προσεγγίσει το σημείο. Αν δεν τα καταφέρει ούτε και αυτή τη φορά, τότε θα επειχειρήσει ξανά αύριο το πρωί. Την τελική απόφαση θα πάρει το Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας, αφού συνυπολογίσει τις καιρικές συνθήκες.

Έτσι η τραυματίας μεταφέρθηκε με φορείο για να διανυκτερεύσει στο καταφύγιο «Γ. Aποστολίδης», το οποίο βρίσκεται περίπου στα 2600 μέτρα, ενώ σε άλλο καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, θα διανυκτερεύσει ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διακομιδή της σε νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο καταφύγια απέχουν μεταξύ τους περίπου δέκα ώρες πεζοπορίας.

Η 35χρονη γυναίκα φέρει τραύματα στα πλευρά και στα πόδια, ενώ, για καλή της τύχη, βρέθηκε στο σημείο τυχαία ένας εθελοντής ορειβάτης, ο οποίος είναι οδοντίατρος, και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας και μια πρώτη διάγνωση. Σύμφωνα με αυτή, η ζωή της γυναίκας δεν κινδυνεύει προς το παρόν.

Από τις 11 το πρωί μέχρι και πριν από λίγη ώρα γίνονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διακομιστεί σε νοσοκομείο καθώς ο τραυματισμός της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρός, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της άτυχης γυναίκας.

Σημειώνεται ότι ο ιστότοπος larissanet.gr είχε μεταδώσει ότι το Super Puma παρέλαβε τη γυναίκα από την κορυφή του Ολύμπου και προσγειώθηκε στην 110 Π.Μ, πληροφορία που ωστόσο διαψεύσθηκε.

Πρώτη δημοσίευση: 17:17