Skip to main content

Στη Λάρισα δημιουργεί το 4ο κατάστημα η Leroy Merlin

Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες του, το πρώτο κατάστημα της στη Θεσσαλία και το τέταρτο της στην Ελλάδα, προυπολογισμού 10εκατ. ευρώ. Για τα χαρακτηριστικά του καταστήματος μιλάει στη Voria o δ
Στις 5 Νοεμβρίου το απόγευμα ανοίγει τις πύλες του, το πρώτο κατάστημα της στη Θεσσαλία και το τέταρτο της στην Ελλάδα, προυπολογισμού 10 εκατ. ευρώ,  η γαλλική αλυσίδα καταστημάτων Leroy Merlin, που ήδη ετοιμάζει το πέμπτο και έκτο της κατάστημα σε Κύπρο και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, επενδύοντας πάνω από 20 εκατ. ευρώ.  Η Leroy Merlin  δραστηριοποιείται στον τομέα της διακόσμησης, του εξοπλισμού οικίας, είδων κήπου, εργαλείων και κατασκευών.

Για το κοινό οι πύλες του νέου Leroy Merlin θα ανοίξουν στις 6 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές της Θεσσαλίας, επισημαίνει ο διευθυντής του καταστήματος Λάρισας κ. Χρήστος Μουστακαλής, μιλώντας στη Voria.gr.

Το νέο  τέταρτο κατάστημα της διεθνούς αλυσίδας βρίσκεται στο 8χλμ., της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας -Αθηνών στον κόμβο της Νίκαιας, μεταξύ Βόλου και Λάρισας,  θα είναι έκτασης 8.000τ.μ.

Βέβαια, ήδη ετοιμάζεται το δεύτερο κατάστημα Leroy Merlin στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο στην Κύπρο, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος του 2010, που ως επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 20εκατ. ευρώ.  H Leroy Merlin μέχρι σήμερα δημιούργησε το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα στο αεροδρόμιο, το δεύτερο άνοιξε στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο στον Πειραιά , που θα εγκαινιαστεί το Μάρτιο. Η Λάρισα επιλέχθηκε σύμφωνα με έρευνα που έγινε γιατί αποτελεί μια δυναμική αγορά 800.000 καταναλωτών.

«Do it yourself»

Η φιλοσοφία του  νέου καταστήματος και όλης της διεθνούς αλυσίδας  είναι το  «Do it yourself» (φτιάξτο μόνος σου). Το κατάστημα της Λάρισας θα διαθέτει περίπου 38.000 κωδικούς προιόντων και θα έχει προσωπικό 100 άτομα, αναφέρει ο κ. Μουστακαλής. Το κατάστημα της Λάρισας θα διαθέτει μεγάλους ευρύχωρους χώρους  και πάρκινγκ δυναμικότητας 700 θέσεων. Ο κ. Μουστακαλής αναμένει υψηλή καθημερινή επισκεψιμότητα  στο Leroy Merlin της Λάρισας, δεδομένου ότι   τα καταστήματά της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δέχονται  1.500 έως 2.000 άτομα την ημέρα.

Η Leroy Merlin στοχεύει, όπως αναφέρει ο κ. Μουστακαλής να βοηθήσει τον καταναλωτή της Θεσσαλίας  να κάνει μόνος του τις κατασκευές που επιθυμεί, πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού του καταστήματος. Πενήντα εγχειρίδια τοποθέτησης και κατασκευών (π.χ. τοποθετώ στόρια, εγκαθιστώ αυτόματο πότισμα κ.λπ.) θα παρέχονται δωρεάν στους πελάτες, ως βοήθημα για τις κατασκευές τους. Επίσης εκατοντάδες διδακτικά υλικά και χιλιάδες καρτέλες χαρακτηριστικών θα κάνουν την επιλογή των προϊόντων πιο εύκολη για τους αγοραστές.  Ως  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα  της Leroy Merlin προτάσσει  τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν προϊόντα που δεν τους κάνουν και να πάρουν είτε τα χρήματά τους πίσω είτε με κουπόνι αγοράς να αγοράσουν κάποιο άλλο προϊόν. Επιπλέον, μας πληροφορεί οτι  τα καταστήματα Leroy Merlin διαθέτουν τμήματα κοπής ξύλου και γυαλιού, κοπής και συρραφής υφάσματος, τμήμα κορνιζοποιίας και  κέντρο ανάμιξης χρωμάτων με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Η Leroy Merlin, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο ADEO,(που σημαίνει πηγαίνω προς) βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται  στους μεγαλύτερους ομίλους  στην Ευρώπη στον τομέα αυτό, έχει παρουσία σε 9 χώρες  και 334 καταστήματα.