Skip to main content

Στη Φλωρεντία το Castello del Nero

Το Castello del Nero ξεκινά την ιστορία του τον 12ο αιώνα όταν έγινε η κατοικία για την οικογένεια ευγενών από την Φλωρεντία.
Το Castello del Nero ξεκινά την ιστορία του τον  12ο αιώνα όταν έγινε η κατοικία για την οικογένεια   ευγενών από την Φλωρεντία της οποίας τα οικόσημα φαίνονται ακόμη και σήμερα, μαζί με τις τοιχογραφίες που έγιναν κατά τη διάρκεια διάφορων περιόδων  της ιστορίας του ξενοδοχείου.

 Μεταξύ των πολλών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ξεχωρίζουν ο  πύργος με το ρολόι, τα τρία τεράστια τζάκια, οι μυστικές πόρτες, τα περάσματα και τα δύο διαφορετικά οικογενειακά εμβλήματα. Το ιδιωτικό παρεκκλήσι, που αφιερώθηκε στους San Michele και San Filippo Neri, χτίστηκε προς το τέλος του 1700, την περίοδο περίπου που εγκαταστάθηκε ο μηχανισμός στον πύργο του ρολογιού.

Αφότου η οικογένεια των  Del Nero απεβίωσε, το κτήμα ανέλαβε η οικογένεια Torrigiani. Ο Carlo Torrigiani κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να ανεβάσει τις δραστηριότητες του αγροκτήματος, ενώ η αμερικανίδα σύζυγός του Anna Frey, αφιερώθηκε τόσο πολύ στο Castello, που ζήτησε να θαφτεί στο παρεκκλήσι μετά από το θάνατό της το 1917.

Το 2006, το Castello  Del Nero  ανοίγει πάλι ως ξενοδοχείο, εκθέτοντας περήφανα διάφορα χειροποίητα αντικείμενα από τις ιστορικές ημέρες του κάστρου:

Έπιπλα, λάμπες, έργα ζωγραφικής, και μια βιβλιοθήκη με λογιστικά μητρώα από το δέκατο όγδοο αιώνα σχετικά με τα καλλιεργήσιμα εδάφη του κτήματος.