Skip to main content

Στη φάκα τρεις άνδρες για διάρρηξη σε Ιερά Μονή στην Πιερία

Οι δράστες έκοψαν πρώτα την περίφραξη και στη συνέχεια διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού, απ' όπου αφαίρεσαν από το παγκάρι 50 ευρώ.

Τρεις άνδρες, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι διέρρηξαν Ιερά Μονή στο Λιβάδι Πιερίας, απ' όπου αφαίρεσαν ιερά σκεύη, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 13000 ευρώ.

Η διάρρηξη έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία. Οι δράστες έκοψαν πρώτα την περίφραξη  και στη συνέχεια διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού, απ' όπου αφαίρεσαν από το παγκάρι 50 ευρώ, καθώς επίσης διάφορα ασημένια σκεύη και άλλα αντικείμενα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ερευνώντας την υπόθεση ταυτοποίησαν τους δράστες κι αφού εκδόθηκαν εις βάρος τους εντάλματα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας.

Πρόκειται για έναν 34χρονο Αλβανό και δύο 36χρονους Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων γεωργιανής καταγωγής.

Σε έρευνα που έγιναν σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του ενός 36χρονου, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και επιστράφηκαν στην Μονή, ενώ, εντοπίστηκε και το όχημα, που εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος ιερών αμφίων που προηγουμένως αφαιρέθηκαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλοι τους είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.