Skip to main content

Στη φάκα πιάστηκαν διακινητές μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Τρεις διακινητές, οι οποίοι έναντι χρηματικού αντιτίμου επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα συνέλαβε η αστυνομία.

Συνολικά τρεις διακινητές, οι οποίοι έναντι χρηματικού αντιτίμου επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πέτυχαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση και συντονισμένες ενέργειες, τη σύλληψη των διακινητών και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 10 συνολικά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 63, 57 και 65 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό της χώρας».

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 63χρονου, διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος βρίσκονταν 10 αλλοδαποί (9 υπήκοοι Συρίας, εκ των οποίων 4 ανήλικοι και ένας υπήκοος Ιράκ).

Επίσης, εντοπίσθηκε και δεύτερο προπορευόμενο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 57χρονου με συνεπιβάτη τον 65χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 63χρονος παρέλαβε τους μετανάστες, από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρει αρχικά στους Ευζώνους Κιλκίς, με τελικό προορισμό διάφορες χώρες της Ε.Ε., έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ έκαστος

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.