Skip to main content

Χειροπέδες σε δύο διαρρήκτες μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

Οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν γραφεία δύο εταιρειών απενεργοποιώντας τους συναγερμούς. Στο εσωτερικό του ΙΧ βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία

Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες, μετά από καταδίωξη, καθώς επιχείρησαν να διαρρήξουν τα γραφεία εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή Νεοχωρούδας. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 21 και 52 ετών, ενώ σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία.

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση το βράδυ του Σαββάτου για ύποπτες κινήσεις ατόμων έξω από εγκαταστάσεις εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή Νεοχωρούδας. Οι δράστες εντοπίσθηκαν να αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας με όχημα και παρά τα αλλεπάλληλα ηχητικά και φωτεινά αστυνομικά σήματα στάσης, ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το καταδιωκόμενο όχημα πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, μέχρι την ακινητοποίησή του στην περιοχή των Διαβατών και τη σύλληψη δύο εκ των επιβατών. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και στην κατοχή του 52χρονου ένα μαχαίρι.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, αποπειράθηκαν νωρίτερα να διαρρήξουν εταιρεία εμπορίας επίπλων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.