Skip to main content

Στη φάκα διαχειρίστρια διαδικτυακού καταστήματος για «μαϊμού» προϊόντα

Η 31χρονη προμηθευόταν από τον 37χρονο άντρα διάφορα εμπορεύματα, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες συνελήφθη χθες διαχειρίστρια διαδικτυακού καταστήματος και εμπορικός της συνεργάτης, καθώς διέθεταν στο καταναλωτικό κοινό απομιμητικά προϊόντα. Πρόκειται για 31χρονη γυναίκα και 37χρονο άντρα από τη Σενεγάλη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία .

Έπειτα από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας παραγωγής ειδών ένδυσης, αξεσουάρ, κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων, παρουσία δικαστικής Αρχής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η διαχειρίστρια του διαδικτυακού καταστήματος προμηθευόταν από τον 37χρονο άντρα διάφορα εμπορεύματα, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της παθούσας εταιρείας και τα διέθετε προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 239 απομιμητικά προϊόντα διαφόρων εταιρειών (είδη ένδυσης, τσάντες, κοσμήματα και αξεσουάρ)
  • 365 μεταλλικά ταμπελάκια με σήμα συγκεκριμένης εταιρείας
  • Αποκόμματα εταιρείας ταχυμεταφορών με αποστολές το διαδικτυακό κατάστημα και διάφορους παραλήπτες
  • 720 ευρώ και
  • Φορητή ηλεκτρονική συσκευή (notebook).

Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των αποστολών των απομιμητικών προϊόντων, έπειτα από διαδικτυακές παραγγελίες, ώστε να εκτιμηθεί η ζημία που υπέστη η παθούσα εταιρία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.