Skip to main content

Δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία 4 ατόμων που κακοποιούσαν 2 ανήλικα αδέρφια

Τα τέσσερα άτομα εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού, ασέλγειας και κακοποίησης δύο αγοριών, ηλικίας 11 και 9 ετών - Δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες τους.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού, ασέλγειας και κακοποίησης δύο αδερφών, ηλικίας 11 και 9 ετών (δείτε εδώ), ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση κακοποίησης των δύο ανήλικων αγοριών που εξιχνιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2016 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, εμπλέκονται μεταξύ άλλων η 37χρονη μητέρα των παιδιών και ο 44χρονος πρώην σύντροφός της.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αδέρφια, τουλάχιστον από το έτος 2011 έως τον Ιούνιο του 2015, υπέστησαν σεξουαλική, σωματική και ψυχική κακοποίηση τόσο από την μητέρα τους, όσο και από τον 44χρονο πρώην σύντροφό της, καθώς και από επιπλέον πέντε άτομα.

Ο 44χρονος και η 37χρονη φέρεται ότι, εκτός από τη σεξουαλική κακοποίηση, υπέβαλαν και σε άλλα βασανιστήρια τα ανήλικα παιδιά. Χτυπήματα με ζώνη, σημάδια από σβησμένα τσιγάρα στην πλάτη και καυτό λάδι στο πόδι, κλείδωμα στο υπόγειο χωρίς φως, είναι μερικά απ' όσα αναφέρονται στη δικογραφία ενώ περιλαμβάνονται σχετικές ιατροδικαστικές και παιδοψυχολογικές εκθέσεις, καθώς και φωτογραφίες με τις ασελγείς πράξεις.

Τα αγόρια φιλοξενούνται σε ίδρυμα προστασίας ανηλίκων και είναι καλύτερα στην υγεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρόκειται για τους:

1. ΤΣΙΖΙΡΟΓΛΟΥ Μηνά του Δημητρίου

2. ΜΙΧΑΛΑ Αγγελική – Δέσποινα του Ιωάννη

3. ΚΟΤΑΤΖΗ Ηλία του Χρήστου


4. ΠΕΪΝΑΛΗ Διονύσιο του Νικολάου

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, όπως αναφέρεται στην Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-388456. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.