Skip to main content

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Citibank για το πρόστιμο

«Η Τράπεζα συνεργάστηκε πλήρως με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την υπόθεση Lehman. Σεβόμαστε την απόφαση, ωστόσο διαφωνούμε με την επιβολή του προστίμου προς
Η Citibank θα προσφύγει στη δικαιοσύνη διαφωνόντας για το πρόστιμο που της επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή την υπόθεση της Lehman Brothers.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι αναφέρει ότι:

«Σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Lehman, η Citibank δηλώνει τα εξής:

Η Τράπεζα συνεργάστηκε πλήρως με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την υπόθεση Lehman. Σεβόμαστε την απόφαση της Επιτροπής, ωστόσο διαφωνούμε με την επιβολή του προστίμου προς τη Citibank. Είμαστε βέβαιοι για τη σωστή τήρηση των διαδικασιών και της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας. Ως εκ τούτου θα προσβάλουμε το πρόστιμο ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Citibank βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της που είχαν επενδύσει σε προϊόντα με εκδότη και εγγυητή τη Lehman Brothers, παρέχοντάς τους συνεχή ενημέρωση με απόλυτη διαφάνεια. Προστατεύουμε τα συμφέροντά τους σχετικά με τις διαδικασίες πτώχευσης της Lehman και τους βοηθούμε στη διαχείριση της όλης διαδικασίας».