Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
x

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η 18ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΝΕΥΣΕ ΑΕΡΙΟ ΓΕΛΙΟΥ

Η νεαρή, που διαγνώστηκε με καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο, νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ από τις 11 Ιουλίου μέχρι και σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου

Στη χώρα της μεταφέρθηκε η 18χρονη Βρετανή, η οποία εδώ και μερικές ημέρες νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έπειτα από την εισπνοή αερίου γέλιου.

Όπως αναφέρει το ΠΑΓΝΗ σε επίσημη ανακοίνωσή του, η νεαρή, που διαγνώστηκε με καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο, νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ από τις 11 Ιουλίου μέχρι και σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου οπότε και ταξίδεψε για τη χώρα της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το ΠΑΓΝΗ:

«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, οπότε και αεροδιακομίσθει για την χώρα της.
Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ