Skip to main content

Στη Βουλή από Νοτοπούλου η κατάργηση της ενιαίας φαρμακευτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Η απόφαση αυτή αποτελεί πλήγμα στην λειτουργία των υφιστάμενων φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Για σοβαρά ζητήματα ως προς τη λειτουργία των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης που προκύπτουν μετά την  απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να καταργήσει την εφαρμογή της Ενιαίας φαρμακευτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα  με το Π.Δ. 306/1992, κατά των υπολογισμό́ των κενών θέσεων φαρμακείων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου που με δική της πρωτοβουλία κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, «η απόφαση αυτή αποτελεί πλήγμα στην λειτουργία των υφιστάμενων φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, καθώς προκαλεί σωρεία προβλημάτων σε έναν ήδη επιβαρυμένο κλάδο, καθώς η αναλογία φαρμακείων ανά κάτοικο είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με άλλα αστικά κέντρα».

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «πρόκειται για μία αυταρχική μεθόδευση, καθώς δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, για ένα ζήτημα τόσο σοβαρό που θα δημιουργήσει στρεβλώσεις και προβλήματα τόσο σε ατομικό́ όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν πως «είναι καθήκον όλων μας η διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των φαρμακείων, που έχει αποδειχθεί́, ειδικά την περασμένη περίοδο της πανδημίας, ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία και στο κοινωνικό αγαθό της Υγείας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να αποτραπεί η περιγραφόμενη ως άνω ενέργεια εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της αρμόδιας υπηρεσίας της, για την διαφύλαξη της λειτουργίας των φαρμακείων στην Ενιαία Φαρμακευτική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΠΔ 306/1992.