Skip to main content

Στη Βουλή ο νόμος για την τραπεζική αυθαιρεσία

Εντός των επόμενων ημερών φτάνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών από την τραπεζική αυθαιρεσία.
Εντός των επόμενων ημερών φτάνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών από την τραπεζική αυθαιρεσία. Οι καταναλωτικές οργανώσεις, στο μεταξύ, πιέζουν προς την κατεύθυνση της εξαίρεσης της πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες και των δόσεων από τα τεκμήρια, αλλά και τα δύο αιτήματα, στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα γίνουν αποδεκτά.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, καθώς, ούτως ή άλλως, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το σύνολο των εχόντων δοσοληψίες με τις τράπεζες. Ειδικά για όλους όσοι «πάσχουν» από τα υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών κι όλων εκείνων που θα ήθελαν να προχωρήσουν σε έναν δίκαιο διακανονισμό των υποχρεώσεών τους. Από την πλευρά τους οι τράπεζες διαμηνύουν στο υπουργείο Οικονομίας ότι το καλύτερο που θα είχε να κάνει ο νέος νόμος θα ήταν να προστατεύσει όλους όσοι έχουν πραγματικές ανάγκες. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη τι από όλα αυτά θα γίνει, μέσα στα επόμενα 24ωρα.